Scandal la primaria Râşnov. Primarul Liviu Butnariu se contreaza cu Horia Motrescu, preşedintele USR Râşnov

0
1909
Liviu Butnariu : Imediat după alegerile locale din 27 septembrie, pentru o bună reprezentare a cetățenilor în Consiliul Local Râșnov, dar și în cadrul primăriei orașului nostru am luat legătura cu toți reprezentanții partidelor politice care au fost alese pentru a discuta despre numirea viceprimarului dar și despre componența comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local.

În ceea ce privește numirea viceprimarului am solicitat celor de la USR – PLUS, PSD și PER să vină cu propuneri. Social democrații au spus că domnul Mircea Săndulescu este propunerea lor pentru funcția de viceprimar. Având învedere că PSD nu are o majoritate în Consiliului Local și că PNL nu încheie alianțe cu social democrații ( așa cum s-a decis la nivel național ), propunerea din partea lor nu a avut susținere noastră . În consecință aceștia au dorit să fie reprezezentați în comisiile de specialitate, în special în comisia de Urbanism, prin prezența domnului Mircea Săndulescu. Și cei de la PER au avut aceeași solicitare, ca domnul Paul Dascălu să facă parte din comisia de Urbanism.

Le-am oferit celor de la USR – PLUS susținerea pentru funcția de viceprimar, mai precis, pentru colegul lor domnul Marius Lungu, dar ei au refuzat oferta.

În urma refuzului USR – PLUS am discutat cu colegii din PNL că trebuie să ne asumăm și funcția de viceprimar, ei desemnând-o pe doamna Carmen Sandu.

Componența comisiilor de specialitate a fost votată în prima ședință de Consiliu Local. Propunerile pentru funcția de viceprimar nu au obținut numărul necesar de voturi, motiv pentru care votul va fi reluat în ședința de astăzi de la ora 16.00.

Horia Motrescu Bună ziua!

Nu ați oferit absolut nimic, a fost o discuție de principiu în care ați menționat că trebuie „să mergeți cu ceva” către organizația dvs. Nu ați oferit NIMIC, ați impus un candidat crezând că așa merg lucrurile în organizația noastră : vine o altă persoană și ne impune un candidat în funcție de preferințele personale.

Dacă vreți să decideți în interiorul organizației noastre, vă invit să completați o adeziune.
Până atunci, încetați cu acest această tehnică manipulatoare și acceptați decizia votată de către toți membrii USRPLUS.

Pentru această poziție există un singur candidat din partea organizației noastre. Mai mult, ar trebui să țineți cont și de voturile alegătorilor pentru că ceea ce propunem noi este candidatul de pe locul secund în cursa pentru Primărie.
Un lider nu se teme să colaboreze cu membrii vreunei echipe, pentru că liderul dă tonul.

Liviu Călin Butnariu Horia Motrescu referitor la afirmațiile dumneavoastră vă atașez răspunsul pe care mi l-ați trimis: “Bună ziua. Vă eram dator cu un răspuns:

În partidul pe care îl reprezint, democrația este foarte importantă. Adunarea Generală reunită USR PLUS, în care votul fiecărui membru este egal, a decis, în unanimitate, că singura persoană susținută pentru poziția de viceprimar sunt eu.

Cum la ultima discuție dintre noi ați făcut o altă propunere, este evident că aceasta intră în contradicție cu decizia membrilor USR PLUS. Dacă poziția dvs. a rămas neschimbată, deși votul alegătorilor spune altceva și parcă eram aici pentru a le reprezenta interesele, vă transmit faptul că vom rămâne în opoziție în următorii ani.
Vă urez succes în noul mandat!”
Vă urez o zi frumoasă!
Horia Motrescu : Domnule Butnariu, eu am proprietatea termenilor și discuția privată pe care ați distribuit-o vine să întărească spusele mele.
Nu a existat o negociere. Ați vrut un răspuns de principiu într-o dimineață ptr că trebuia să vă duceți cu ”ceva” către cei din partidul dumneavoastră. V-am explicat cum funcționează lucrurile în organizația noastră și am revenit cu propunerea susținută de partid. Unde a fost negocierea? Ați crezut că ne puteți impune o decizie unilaterală. Noi nu acționăm când pocnește careva din degete. A veni acum în mediul public și a spune că a existat o negociere este o denaturare a adevărului ptr că discuția s-a oprit exact la acest mesaj.

Postare din 11 Noiembrie :

Horia Motrescu : Viceprimarul orașului Râșnov & propunerea USRPLUS pentru mâine

Stimați râșnoveni,

La ședința Consiliului Local Râșnov de ieri, s-au făcut două propuneri :
1) dl.primar a propus-o pe consiliera PNL, dna. Sandu Carmen
2) propunerea USRPLUS a fost Motrescu Horia

Au fost 16 consilieri prezenti, 8 PNL, 5 USRPLUS, 2 PSD și 1 PER. Al treilea consilier PSD (dl. Săndulescu Mircea) a absentat din motive medicale.

În urma votului consilierilor, dna. Sandu (PNL) a obținut 8 voturi, iar subsemnatul 5 voturi.
3 voturi au fost nule.
În aceste condiții, niciuna din cele două propuneri nu a întrunit cele 9 voturi necesare pentru aprobare.

Ajunși la acest rezultat, grupul consilierilor locali USRPLUS Râșnov, face următoarea propunere rezonabilă pentru a depăși criza de etapă:

Pornind de la ce au transmis cetățenii prin votul din 27 septembrie, pentru că suntem responsabili și pentru că ne aflăm într-o pandemie în care orașul nostru a depășit 4 cazuri la mia de locuitori, fiind în scenariu roșu și înțelegând că administrația locală are nevoie de un viceprimar care să înceapă rapid munca, solicităm primarului orașului Râșnov, dl. Liviu Butnariu să propună pentru postul de viceprimar un reprezentant desemnat al celorlalte partide politice reprezentate în Consiliul Local Râșnov, cu care poate colabora cel mai bine timp de 4 ani, excluzând PNL Râșnov, pe care deja îl reprezintă din poziția de primar.

Cum PNL Râșnov nu deține o majoritate absolută în Consiliul Local, consider că aceștia trebuie să colaboreze cu consilierii celorlalte partide pentru a o avea. Așa au decis râșnovenii la vot.

USRPLUS Râșnov nu va susține un viceprimar din partea PNL în condițiile în care aceștia nu dețin majoritate absolută în Consiliul Local Râșnov, lucru dovedit în ședința de ieri. În acest mod, am stabili (după foarte multi ani) un echilibru între funcțiile executive din Primăria Râșnov.

USRPLUS Râșnov se va abține mâine de la vot dacă propunerea de viceprimar va fi tot din partea PNL Râșnov.
Primarul orașului Râșnov trebuie să își asume colaboratorii din următorii 4 ani, iar decizia finală va fi respectată de grupul USRPLUS.

Lasă un răspuns