AcasăLifestyleBusiness„Model” de protecţie a copilului: băieţel de 11 ani din Râşnov, luat...

„Model” de protecţie a copilului: băieţel de 11 ani din Râşnov, luat abuziv din familie de DGASPC Braşov

-

Un copil de 11 ani din oraşul braşovean Râşnov a fost luat din faţa blocului de poliţişti şi dat pe mâna Protecţiei Copilului, deşi nu exista niciun document legal în acest sens. Acum, DGASPC a cerut Poliţiei să deschidă o anchetă care să scoată la iveală motivele pentru care a preluat minorul.

Un copil de 11 ani din Râşnov a fost luat de poliţiştii din localitate de lângă blocul în care locuia şi internat într-un centru al DGASPC, deşi străbunicul copilului, cel care avea tutela minorului, nu şi-a dat acordul iar, aşa cum precizează într-un răspuns, Protecţia Copilului nu avea ordonanţă preşedinţială pentru preluarea minorului. Sunt singurele două variante indicate de lege pentru ca un copil să poată fi preluat în regim de urgenţă. Străbunicul s-a dus la Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere Braşov, care a făcut public cazul şi îl sprijină pe bătrân să-şi aducă băieţelul acasă.

Băieţelul de 11 ani era crescut de străbunici de când avea 7 luni şi era sufletul celor doi bătrâni. În 19 ianuarie, copilul a plecat de acasă, dar poliţiştii l-au găsit repede şi l-au adus acasă. Nu aşa s-a întâmplat la ultima dispariţie a copilului, în 23 ianuarie. Când a văzut că băiatul nu se întoarce acasă, străbunicul a plecat să îl caute şi a anunţat şi Poliţia, în data de 25 ianuarie.

Citeste mai mult: adev.ro/qp70gf

Lasă un răspuns

Must Read

‘Idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor’! Scriitorul care s-a certat cu...

0
Scriitorul Igor Bergler a povestit detaliat episodul întâlnirii, la Târgul de Carte Gaudeamus, cu George Simion, liderul AUR, „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor...

Descoperă mai multe la Râșnov | Brașov ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura