Horia Motrescu: Noutati despre sectia de Sah aclubului orasului Rasnov, SC Olimpic Cetate Râșnov

0
363
Saptamana trecuta am solicitat domnului primar al orasului rasnov o intalnire pentru a discuta si stabili detaliile organizatorice necesare deschiderii sectiei de sah. Ne-am intalnit luni.
La discutii a participat presedintele clubului, dl. Dogaru Nicolae si marele maestru international la sah si membru in conducerea federatiei romane de federatia romana de sah , dl. Ciprian nanu.
Câteva concluzii generale:
– secția își propune să popularizeze șahul în grădinițele și școlile din Râșnov. Pasul următor, în funcție de stofa fiecărui sportiv, este să creeze șahiști de medie și mare performanță, care să participe la competiții județene pe termen scurt (un an) și naționale pe termen mediu (2-3 ani).
– targetul este condiționat de bază de selecție (mică sau mare).
– ne propunem să deschidem secția în luna februarie/martie, depinzând de când vom aproba bugetul local.
– am stabilit și agreat materialele de care secția va avea nevoie la început, este vorba de câteva zeci de table & piese și de două table de mari dimensiuni pentru demonstrație. Total: 4.000 de lei.
– pe măsură ce secția se va organiza, vom mai putea achiziționa scaune/mese, cărți de specialitate și orice alt material care va folosi șahiștilor și antrenorului.
– cursurile de șah vor avea loc în weekend sau după orele de curs în școli (mai multe detalii va oferi antrenorul)
– secția va organiza Cupa SC Olimpic Cetate Râșnov la Șah, asemenea celorlalte secții din cadrul clubului, va avea invitați sportivi/cluburi din județ și din țară.
𝗕𝗮𝗿𝗶𝗲𝗿𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗿 𝗳𝗶 𝗽𝘂𝘁𝘂𝘁 𝘀𝗮 𝗼𝗽𝗿𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮 𝘁𝗼𝘁 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗲 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 🫣 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗺𝗻𝗶𝘇𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗮𝗻𝘁𝗿𝗲𝗻𝗼𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 (𝗻𝗲-𝗮𝗺 𝗳𝗶 𝗱𝗼𝗿𝗶𝘁 𝗱𝗼𝗶, 𝘂𝗻𝘂𝗹 𝘀𝘁𝗿𝗶𝗰𝘁 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗶𝗻𝗶𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲) 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗲 𝘂𝗻𝗮 𝗿𝗶𝗱𝗶𝗰𝗼𝗹𝗮 𝗹𝗮 𝗥𝗮𝘀𝗻𝗼𝘃, 𝟳𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶/𝗹𝘂𝗻𝗮𝗿 𝗻𝗲𝘁, 𝗱𝗶𝗻 𝟬𝟭 𝗶𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗳𝗶𝗶𝗻𝗱 𝗱𝗲 𝟭.𝟬𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶/𝗹𝘂𝗻𝗮𝗿/𝗻𝗲𝘁.
Da, ați citit bine, un antrenor de la clubul Olimpic Cetate Râșnov (mai puțin fotbal liga 3) primește lunar pentru activitatea lui, (2-3 antrenamente + competiții – 8 ore pe săptămână) suma de 700 de lei/net/lunar.
Pentru a depăși obstacolul reprezentat de indemnizatia lunară (aș descri-o „umilitoare”), am propus să aduc eu câteva contracte de sponsorizare care să suplinească cu încă 1.000 de lei net indemnizația antrenorului la șah. Deja am început să contactez sponsori. Dacă voi putea aduce sponsorizări de 2.000 de lei lunar, vom avea 2 antrenori
✅Practic un sponsor se angajează să sponsorizeze lunar secția cu 100, 200 sau cât poate el. Dacă e cineva interesat să ajute, îmi poate scrie in comentarii sau în privat. Nu e normal să se întâmple așa ceva, dar nu vreau să intru (acum) în discuția asta.
Mulțumesc consilierilor locali USR., PSD, PNL & PER, pentru că au aprobat secția în cadrul clubului, în urma amendamentului consilierilor locali USR.
Mulțumesc domnului primar, Liviu Butnariu, pentru susținere și dialog.
Mulțumesc domnului președinte, Dogaru Nicolae, pentru colaborare și pentru redactarea contractelor de sponsorizare.
Mulțumesc domnului Ciprian Nanu pentru tot sprijinul acordat afilierii secției și deschiderii ei.
Cu sprijinul tuturor celor menționați mai sus, vom face o secție de șah performantă la Râșnov!
Imaginile sunt de la competiția desfășurată ieri la Colegiul național Aprily Lajos din Brașov. O să o vedeți în curând și la Râșnov! 👍
#SahLaRasnov

Lasă un răspuns