Asum.ro : Poliția Locală Râșnov și-a creat propria Lege?

0
102

Până unde merge prostia, abuzul și incompetența polițiștilor locali din Râșnov? Fără limite se pare și asta este grav, îngrijorător.

În urmă cu ceva timp, un polițist local, vigilent și zelos, total pe lângă Lege, chiar incompetent și nepregătit, a sancționat contravențional o persoană care a scris un comentariu pe rețeaua de socializare Facebook.

Vigilentul local s-a simțit lezat în onoarea și pregătirea sa , cel puțin asta ne-a comunicat conducerea poliției locale Râșnov. Acum, că polițistul local a fost total pe lângă Lege, ca să acopere prostia și incompetența, conducerea poliției locale a adăugat la Lege. Astfel, Legea 61/1991, art.2, pct.1 prevede că,…Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

1) săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora. conform legislatie.just.ro

Am solicita lămuriri conducerii poliției locale Râșnov. Răspunsul conducerii este halucinat. Asta denotă că, abuzul, prostia și incompetența duce până la vârful acestei instituții publice. Redăm mai jos răspunsul, conform adresei nr.49508/12.01.2024;

,,Poliția Locala Râșnov nu are în atribuții monitorizarea spațiului on-line. Din discuția avută cu polițistul local acesta s-a autosesizat referitor la afirmațile postate simțindu-se lezat în calitatea și pregatirea sa. În conformitate cu art.2 din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice : -Constituie contraventie savârșirea oricareia din următoarele fapte, dacă nu sînt comise în astfel de condiții încat, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
a) savârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice,,

Dacă nu are competențe legale de monitorizare a mediului on line, a Facebook, de ce face acest lucru poliția locală? Când s-a autosesizat vigilentul local, în timpul programului sau după orele de program?

Lasă un răspuns