Horia Motrescu : Multe propuneri venite din partea USR au fost ignorate de administrația Râșnov

0
220
Problemele la a căror rezolvare nu lucrezi au prostul obicei să revină an de an
De la minutul 8.28 am supus atenției colegilor mei din Consiliul Local Râșnov problema, rostogolită de la un an la altul și devenită normalitate, privind aruncarea deșeurilor de tot felul în râul Ghimbășel, zona adiacentă cartierului de pe șoseaua Predeal, în special penultimul și ultimul rând de case.
Vă invit să urmăriți răspunsurile viceprimarului, intervențiile consilierilor locali precum și pe cel al primarului (care ne invită să venim cu soluții).
Soluțiile au fost propuse încă din anul 2019, dar ca multe alte propuneri venite din partea USR., au fost ignorate de administrație. Propunerile mele din 2019 pentru acea zonă au fost acestea:
„Soluțiile propuse de noi sunt următoarele:
1) verificarea tuturor contractelor de salubrizare a pensiunilor/caselor de locuit atât de la Glăjerie cât și din spatele cartierului de pe Șoseaua Predeal;
2) verificarea respectării normelor în construcții, în sensul dacă au fost emise sau nu autorizații de construire a caselor in imediata vecinătate a râului Ghimbășel, în special pe malul din cartierul de pe Șoseaua Predeal;
3) toaletarea vegetației de pe maluri care maschează râul și astfel, aducerea lui la lumină. Considerăm că atâta timp cât va fi mascat de vegetație înaltă, Ghimbașelul va fi magnet pentru deșeuri;
4) patrularea ZILNICĂ a zonei problematice de către Poliția Locală, chiar și noaptea dacă se consideră necesar;
5) urgentarea realizării sistemului de camere de supraveghere a infracționalității în oraș;
6) campanii de educare/ informare cu frecvență bilunară a tuturor cetățenilor din oraș;
7) urgentarea amplasării pubelelor pentru colectarea selectivă pe platformele pentru gunoi din cartierele de blocuri și în scuarurile vecine cu râul.
Pe termen lung propunem transformarea traseului intravilan al râului Ghimbășel in zona de relaxare, similar cu proiectul din orașul Reghin, finalizat în 2007. Se vor putea obține fonduri europene în exercițiul financiar 20121-2027 prin POR, axa 13.”

 

Lasă un răspuns