Elena Lasconi : Primul Centru Olimpic de Atletism pentru Juniori din România la Câmpulung Muscel

0
207
Mulțumesc oaspeților de la Comitetul Olimpic Român! Astăzi am fost împreună la Liceul Sportiv, am stabilit pașii de urmat. Din toamnă, când începe un nou an școlar, deschidem porțile primului Centru de Atletism pentru Juniori din România aici la Câmpulung.
Ce înseamnă asta pentru Câmpulung. În primul rând RESPECT. Respect pentru sportivii noștri care ne-au reprezentat cu cinste la Olimpiade, Campionate Mondiale, Europene și Naționale.
Apoi, înseamnă și bani. Bani care vin de la Comitetul Olimpic Român pentru cazare, masă, echipamente pentru atletism. Plus că aici vor ajunge copii din toată țara. Asta înseamnă, pe lângă pregătire sportivă, bani care rămân în comunitate prin cumpărături, cazare și masă pentru părinți.
Partea cea mai frumoasă este că efervescența care se va crea îi va determina pe mulți tineri câmpulungeni să facă sport. În toate spațiile verzi pe care le-am gândit și la care se lucrează acum nu vor fi panseluțe, ci locuri de joacă, teren de baschet, teren multifuncțional (fotbal, handbal), piste de alergat, aparate de fitnes. Sunt locuri în care nu antrenăm doar mușchii, ci vom reînvăța bucuria de a fi împreună.
Să fim sănătoși și să ajungem să plângem de fericire atunci când campionul olimpic, mondial, național la atletism se urcă pe podium în timp ce se intonează imnul României! Pentru că vom ști: s-a antrenat la Câmpulung!
#elenalasconi
#campulungmuscel

 

Lasă un răspuns