AcasăPoliticaBudgetarea participativa - inițiativa USR Râșnov & deputat Tudor Benga ,...

Budgetarea participativa – inițiativa USR Râșnov & deputat Tudor Benga , ajunge în atenția Primariei Râșnov

-

𝗕𝘂𝗴𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝘁𝗶𝘃𝗮 – inițiativa USR Râșnov & deputat Tudor Benga , 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗲 î𝗻 𝗮𝘁𝗲𝗻𝘁𝗶𝗮 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝗶𝗲𝗶 𝗥𝗮𝘀𝗻𝗼𝘃 𝗱𝘂𝗽𝗮 𝟰 𝗮𝗻𝗶 de la prima propunere trimisă către ei.

Contul de Facebook al Primăriei Râșnov a postat ieri anunțul despre implementarea Bugetării participative, „𝗧𝘂 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗮𝘀𝗻𝗼𝘃”. Găsiți aici informații : bit.ly/3npLXol .
Așa cum ne-au obișnuit deja, nu au amintit deloc de unde a venit inițiativa proiectului pe plan local, astfel mă văd nevoit să o fac eu, pentru informarea corectă a cetățenilor.
Propunerea privind implementarea Bugetului Participativ în orașul Râșnov ” 𝗧𝘂 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗮𝘀𝗻𝗼𝘃” a fost adusă la cunoștința Primăriei Râșnov prima dată în anul 2018, inițiată de colegul meu, deputatul Tudor Benga , având exact acest titlu „𝗧𝘂 𝗱𝗲𝗰𝗶𝘇𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗮𝘀𝗻𝗼𝘃”.
O regăsiți în anul 2018 aici https://bit.ly/3E8qFSS , la punctul 10.

A doua oară a fost trimisă Primăriei și Consiliului Local în 2019. Pentru că suntem perseverenți, am continuat în anul 2020 și apoi anul 2021.
Găsiți mai jos fotografii din fiecare an.

𝗗𝗲𝘀𝗶 𝗮𝗺 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗿𝗮𝘀𝗽𝘂𝗻𝘀 𝗶𝗻 𝗳𝗶𝗲𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗻, 𝗻𝘂 𝗮𝗺 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗶𝘁 𝘃𝗿𝗲𝗼𝗱𝗮𝘁𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗹.
La ședința Comisiei Economice în care am dat aviz pozitiv pentru proiectul de buget 2021 propus de dl. primar, am amintit din nou de acest proiect ( găsiți info aici https://bit.ly/3B8VcxG ) . Am primit propunerea de a lucra împreună cu aparatul de specialitate al Primăriei la Regulament, ceea ce am promis că vom face.

În luna iulie a acestui an, am primit de la aparatul de specialitate al Primăriei un draft de Regulament. L-am analizat impreuna cu consilierii locali USR PLUS Râșnov, am facut mai multe propuneri de modificări și l-am trimis înapoi. Majoritatea modificărilor propuse de consilierii locali USR PLUS Râșnov se regăsesc în Regulamentul propus mai sus. Promisiune îndeplinită.

Cateva luni mai târziu proiectul este în dezbatere publică, urmând a fi supus aprobării Consiliului Local și implementat.

✅ Una dintre prioritățile noastre este creșterea implicării râşnovenilor în administrarea orașului lor și consultarea reală a acestora, iar acest proiect exact asta face.
Acestea fiind spuse, invit toți râșnovenii să consulte Regulamentul, să ne pună întrebări ( Primăriei sau consilierilor locali) și să se gândească la proiecte pe care să le propună spre bugetare.
✅ Fiecare proiect trebuie să se încadreze în suma de 100.000 de lei.
✅ Reprezentantul comunității în Comisia de Evaluare va fi desemnat în urma unui sondaj realizat de Primărie pe pagina de Facebook. 🤞

𝗠𝘂𝗹𝘁𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗴𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗻𝗼𝘀𝘁𝗿𝘂, 𝗱𝗲𝗽𝘂𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗧𝘂𝗱𝗼𝗿 𝗕𝗲𝗻𝗴𝗮.

𝗠𝘂𝗹𝘁𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰 𝗱𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿 𝗮𝗹 𝗼𝗿𝗮𝘀𝘂𝗹𝘂𝗶 pentru faptul că a ales să nu mai ignore proiectul, dar și pentru că a propus o sumă rezonabilă pentru fiecare proiect.
𝗠𝘂𝗹𝘁𝘂𝗺𝗲𝘀𝗰 𝗱𝗼𝗮𝗺𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 ș𝗶 𝗱𝗼𝗺𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗮𝗹 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝗶𝗲𝗶 cu care ne-am consultat asupra Regulamentului.

Lasă un răspuns

Must Read

‘Idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor’! Scriitorul care s-a certat cu...

0
Scriitorul Igor Bergler a povestit detaliat episodul întâlnirii, la Târgul de Carte Gaudeamus, cu George Simion, liderul AUR, „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor...

Descoperă mai multe la Râșnov | Brașov ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura