AcasăBranSoluție HoReCa la criză: Un bucătar român le gătește clienților din zona...

Soluție HoReCa la criză: Un bucătar român le gătește clienților din zona Râșnov-Bran în bucătăriile lor, de acasă

Bogdan Cozma (31 de ani) a fost head chef la un restaurant de la Bran, iar de 3 luni aplică acest concept și merge el în bucătăriile clienților, unde le gătește preparate ca în restaurantele de lux. Cel puțin așa spune într-un comunicat transmis StartupCafe.ro .

-

Un bucătar din România aplică un concept mai puțin întâlnit la noi, Private Chef, prin care se adaptează și la criza HoReCa generată de închiderea restaurantelor de către autorități pentru limitarea epidemiei de coronavirus COVID-19.

Bogdan și echipa lui se ocupă de tot: cumpără ingrediente, pregătesc mâncarea, servesc și fac și curățenia de după. Tot ei aduc și ustensilele, neavând nevoie de la clienți decât de un frigider, o plită și un cuptor.

El susține că se poate alcătui „un meniu decent” cu un buget de 100-150 de lei  de persoană.

Bogdan Cozma este bucătar de 7 ani și spune că s-a gândit mai demult la conceptul Private Chef, dar acum chiar a avut nevoie să-l aplice.

„Când am fost în Anglia, am gătit inclusiv carne de cangur și struț, iar în Grecia o doradă uriașă, de peste 3 kilograme, de captură, pe care am cumpărat-o direct de la pescari. Pentru că ador să lucrez cu ingrediente naturale și sunt obișnuit să-mi fac cumpărăturile, pe cât posibil, de la producătorii locali. Deja îi cunosc pe toți din zona Râșnov-Bran”, mai spune Bogdan.

Reamintim că restaurantele și barurile sunt în continuare închise de către autorități cu partea de servire în incintă, iar servirea la terase se face cu anumite măsuri de precauție, pentru limitarea extinderii epidemiei, cu pierderi mari pentru afacerile HoReCa.

De asemenea, restaurantele se mai bazează și pe livăririle la domiciliu, prin intermediul aplicațiilor specializate.

Lasă un răspuns

Must Read

‘Idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor’! Scriitorul care s-a certat cu...

0
Scriitorul Igor Bergler a povestit detaliat episodul întâlnirii, la Târgul de Carte Gaudeamus, cu George Simion, liderul AUR, „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor...

Descoperă mai multe la Râșnov | Brașov ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura