Un bucătar din România aplică un concept mai puțin întâlnit la noi, Private Chef, prin care se adaptează și la criza HoReCa generată de închiderea restaurantelor de către autorități pentru limitarea epidemiei de coronavirus COVID-19.
Bogdan și echipa lui se ocupă de tot: cumpără ingrediente, pregătesc mâncarea, servesc și fac și curățenia de după. Tot ei aduc și ustensilele, neavând nevoie de la clienți decât de un frigider, o plită și un cuptor.
El susține că se poate alcătui „un meniu decent” cu un buget de 100-150 de lei de persoană.
Bogdan Cozma este bucătar de 7 ani și spune că s-a gândit mai demult la conceptul Private Chef, dar acum chiar a avut nevoie să-l aplice.
„Când am fost în Anglia, am gătit inclusiv carne de cangur și struț, iar în Grecia o doradă uriașă, de peste 3 kilograme, de captură, pe care am cumpărat-o direct de la pescari. Pentru că ador să lucrez cu ingrediente naturale și sunt obișnuit să-mi fac cumpărăturile, pe cât posibil, de la producătorii locali. Deja îi cunosc pe toți din zona Râșnov-Bran”, mai spune Bogdan.
Reamintim că restaurantele și barurile sunt în continuare închise de către autorități cu partea de servire în incintă, iar servirea la terase se face cu anumite măsuri de precauție, pentru limitarea extinderii epidemiei, cu pierderi mari pentru afacerile HoReCa.
De asemenea, restaurantele se mai bazează și pe livăririle la domiciliu, prin intermediul aplicațiilor specializate.