Radu Mihaiu : Supă de urzici de la Obor – rețeta din Financial Times

0
239
Financial Times pune Piața Obor între primele 3 piețe agro-alimentare din Europa. În contextul Brexit, în care legumele ajung din ce în ce mai greu în Marea Britanie, britanicii suspină după avantajele unei piețe agroalimentare ”cu de toate”. Învață, de asemenea, rețete noi pentru a face supă din ce au. Cum este rețeta de la finalul acestui text.
Piața Obor este piața la care merg săptămânal cu fiica mea cea mică. Îi place acolo pentru că găsim de toate, pentru că poate să guste din fructe, din legume, chiar și din brânza de la etajul 1. Îi place pentru că de fiecare dată alege flori pentru mami și toată lumea este prietenoasă.
Sectorul 2 are una din marile comori ale Bucureștiului, o comoară plină de diversitate și de viață, o comoară pe care străinii o apreciază la fel de mult ca și bucureștenii. De aceea, Piața Obor este vizitată de 30.000 de oameni săptămânal.
Mulțumim Financial Times, și iată aici și rețeta:
—–––––––––––––––––––
2 sau 3 fire de praz, spălat bine, tăiat în bucăți de 2cm
5 sau 6 legături (purtați mănuși!) de urzici, bine spălate
2 lingurițe de semințe de fenicul
2 lingurițe de unt
2 lingurițe de ulei de măsline
Sare și piper
750 ml de supă concentrată de legume sau de pui
Un strop de sos vietnamez de pește
Mărar și pătrunjel
Căliți prazul în unt și ulei, într-o cratiță grea până când se înmoaie. Adăugați sare, piper și semințele de fenicul, și lăsați-le la călit pentru alte câteva minute. Adăugați urzicile, amestecați bine, turnați concentratul de supă și lăsați să fiarbă cam 10 minute. Lăsați să se răcească, apoi turnați totul într-un blender; folosiți blenderul cu încredere, până se lichefiază bine. O lingură mare de smântână adăugată acum va fi delicioasă. Acum e momentul să adăugați sosul de pește, precum și mărarul și pătrunjelul, după gust.
Poftă bună!

Lasă un răspuns