AcasăPrimariaOraşul Râșnov: Primăria nu majorează taxele și impozitele locale nici în 2021

Oraşul Râșnov: Primăria nu majorează taxele și impozitele locale nici în 2021

-

Așa prevede un Proiect de Hotărâre propus de primarul orașului Râșnov, ce va fi supus votului Consiliului Local, la sfârșitul acestui an.

Râșnovenii vor plăti, și în 2021, impozite și taxe locale nemajorate, lucru care s-a întâmplat și anul acesta.
Sunt măsuri prin care se dorește reducerea presiunii pe bugetele familiilor, dezvoltarea locală fiind asigurată din alte resurse, finanţări atrase din fonduri europene sau guvernamentale. De asemenea măsurile se aplică și persoanelor juridice sau societăților comerciale, tocmai pentru a veni în sprijinul economiei locale.

Cei care își achită integral impozitul până la data de 31 martie 2021 vor primi o bonificaţie de 10%, stabilită la Râșnov la nivelul maxim permis de Codul Fiscal.
Și anul viitor este valabilă suprataxarea cu 100% pentru cei care nu au grijă de imobilele pe care le au în proprietate, astfel încât acestea devin un pericol pentru siguranţa cetăţenilor care circulă în proximitate sau, pur și simplu, afectează imaginea orașului.

Pentru proprietarii de autovehicule electrice impozitul va fi redus 100%, iar pentru cei care dețin vehicule hibrid, cu 70%. Aceste măsuri sunt aplicate pentru protejarea mediului înconjurător, dar și pentru încurajarea folosiri unor astfel de mijloace de transport.

Proiectul de hotărâre care stabilește nivelul taxelor și a impozitelor locale se află în dezbatere publică până pe data de 11 decembrie. După această dată, proiectul va fi trimis Consiliului Local spre aprobare.

Toate informațiile legate de propunerile referitoare la nivelul taxelor și a impozitelor locale, le puteți găsi pe site-ul primăriei Râșnov, la adresa:

www.primariarasnov.ro

Oraşul Râșnov

Articolul precedent
Articolul următor

Lasă un răspuns

Must Read

‘Idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor’! Scriitorul care s-a certat cu...

0
Scriitorul Igor Bergler a povestit detaliat episodul întâlnirii, la Târgul de Carte Gaudeamus, cu George Simion, liderul AUR, „idolul mitocanilor, al cocalarilor, al analfabeţilor...

Descoperă mai multe la Râșnov | Brașov ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura