La acest sfârșit de săptămână, la Râșnov are loc cea de a 22-a etapă a sezonului Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile. Pe lista de start figurează 9 din primii 10 clasați în clasamentul general.

Sunt prezenți la Râșnov Halvor Egner Granerud (Norvegia), Markus Eisenbichler (Germania), Kamil Stoch (Polonia), Robert Johansson (Norvegia), Dawid Kubacki (Polonia), Piotz Zyla (Polonia), Marius Lindvik (Norvegia), Ryoyu Kobayashi (Japonia) și Karl Geiger (Germania).
Organizatorii evenimentului de la Râșnov sunt: Federația Internațională de Schi, Federația Română de Schi Biatlon și Primăria Orașului Râșnov, acesta fiind al șaptelea an în care România găzduiește o reuniune a Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile. După premiera de anul trecut, când au fost organizate două etape de Cupă Mondială masculină, anul acesta bifăm o nouă premieră: organizarea unei etape de Cupă Mondială pe echipe mixte. Adevărata provocare este că vom avea simultan, într-o singură reuniune, atât competițiile feminine și masculine, cât și cea pe echipe mixte.

Federația Română de Schi Biatlon și Primăria orașului Râșnov au lucrat intens pentru a asigura zăpada artificială necesară pentru ca trambulina să se prezinte în cele mai bune condiții pentru competiții.

Restricțiile privind limitarea efectelor pandemiei de COVID, nu permit prezența spectatorilor, dar întregul eveniment va fi televizat.

Prima zi de concurs s-a încheiat cu următoarele rezultate:
KRIZNAR Nika – Slovenia – Locul I
TAKANASHI Sara – Japonia – Locul II
OPSETH Silje – Norvegia – Locul III
Programul zilelor următoare include:
Vineri:
10:30 – Calificări feminin
11:30 – Concurs feminin
14:15 – Antrenament masculin
15:15 – Concurs individual masculin
Sâmbătă:
9:30 – Antrenamente mixt
10:45 – Competiția pe echipe mixt
Întregul eveniment se va desfășura cu respectarea măsurilor sanitare impuse de autorități, limitându-se contactele fizice. Ședințele tehnice vor fi ținute online. Centrul de presă va funcționa în regim normal, cu respectarea măsurilor de protecție.

Lasă un răspuns