Un accident rutier a avut loc duminică seară, în jurul orei 22.10, pe DN 73, lângă localitatea Râșnov. Un tânăr în vârstă de 20 ani din județul Prahova, care conducea un autoturism din direcția Bran către Râșnov, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în canalul de apă pluvială situat în partea dreaptă a sensului său de mers și a lovit un cap de pod din beton. 3 oameni au fost răniți, o victimă fiind găsită de paramedicii de la SMURD în stare inconștientă, captivă între fiarele mașinii.

De la ISU Brașov s-a acționat cu un echipaj de descarcerare, o autospecială de stins incendii cu apă și spumă , 2 echipaje SMURD, în ajutor venind și o ambulanță de la SAJ Brașov, potrivit plt. Luiza Dănilă.
„În urma impactului au rezultat 3 victime care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis și Poliția.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente in care se va propune solutie legală la finalizarea anchetei”, a precizat comisar de poliție Alina Maria Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Canalul de apă pluvială de pe marginea DN73, o rigolă betonată construită odată cu modernizarea drumului, anul trecut, a fost semnalată ca soluție cu risc în trafic de Poliția din Râșnov, cât și de Primărie, încă de dinainte de a fi construită. Răspunsurile CNAIR au arătat că soluția tehnică nu mai poate fi modificată: așa a fost prinsă în proiect.

/bzb.ro/stire/capcana-de-pe-dn73-rigola-betonata-ascunsa-sub-zapada-a158777

Lasă un răspuns