Este unul din cele opt proiecte de buget participativ câștigătoare, fiind propus și votat de timișoreni și implementat de Primărie.Pot să spun că acest proiect este un pariu câștigat. Pentru că exact asta ne-am propus atunci când am lansat campania de buget participativ: să primim proiecte care coagulează în jurul lor comunitatea.
Iar felul în care a fost gândit proiectul laboratorului digital arată că elevii de la Moisil se văd parte a unei comunități. Aici nu vor învăța doar ei, ci ușa este deschisă către alți elevi din Timișoara. Vreau să-i felicit pe elevii de la Moisil pentru că vor fi mentori pentru alți elevi de la alte licee și îi vor învăța ce știu ei. Și profesorilor le mulțumesc că aduc învățământul nu doar în prezent, ci mai ales în viitor utilizând noile tehnologii.
E un exemplu perfect de cum se dezvoltă o comunitate: cu viziune, cu deschidere față de ceilalți și față de noile tehnologii, cu mobilizarea tuturor energiilor care există pentru a atinge un scop comun.
Investiția a fost 400.000 de lei și prin aceste fonduri am dotat laboratorul cu calculatoare cu softuri de design grafic incluse, tablă interactivă, roboţi educaţionali multifuncţionali, imprimante 3D și ochelari VR. Vrem să replicăm acest concept accesând o linie de finanțare din PNRR la celelalte licee din oraș, care sunt eligibile pentru SmartLabs.
PS: M-am bucurat să pot împărți azi mărțișoare la care au lucrat copiii de la Centrul de recuperare al persoanelor cu dizabilități Podul Lung, din cadrul Direcției de Asistență Socială. Munca și strădania lor au adus multe zâmbete azi.